Het is officieel: we richten een vereniging op!

algemeen - Oprichting UH Triathlon Vereniging 1030x617 - Het is officieel: we richten een vereniging op! -

Vandaag verschijnt er een groot artikel in de lokale krant Nieuwsblad de Kaap, dus het is echt: we zijn op dit moment even de jongste triathlon vereniging van Nederland! Lees hieronder het artikel, geschreven door Edith Hazelzet.

De triathlontrainingen, die afgelopen maanden door Marco Glastra op de Heuvelrug werden georganiseerd, hebben geresulteerd in een nieuwe vereniging. Als Utrechtse Heuvelrug Triathlon gaan in ieder geval de mannen al met een team meedoen aan de competitie van de Nederlandse Triathlon Bond. Verder is de vereniging met vele partijen in de regio in gesprek over samenwerking.

De deelname aan de Keistad Triathlon in Amersfoort afgelopen zaterdag vormde de afsluiting van de zomertrainingen. Van de zeven deelnemers uit de Utrechtse Heuvelrug eindigden er twee op het podium: Bart in ’t Veld uit Driebergen werd tweede bij de achtste triatlon overall en Marco Glastra werd tweede bij de Olympic Distance overall. Met een website in de lucht en enthousiaste plannen voor samenwerkingen en evenementen, werd tijdens een barbecue de oprichting beklonken met een fles Crème d’Alsace.

Initiatiefnemer Marco Glastra uit Doorn:

,,Gekscherend zeiden we dat we volgend jaar die fles maar moeten volgen. In de Elzas is in september namelijk altijd een schitterende triathlon, waar net als bij onze Elfstedentocht de mensen rijen dik staan te kijken.”

Glastra blikt tevreden terug op de zomertrainingen van de afgelopen maanden: ,,We hebben lekker gelopen in de bossen tussen Driebergen en Doorn, en heerlijk gezwommen in het Bosbad in Leersum. Met het laatste zijn we trouwens al in gesprek over het organiseren van een open triathlon op de Utrechtse Heuvelrug volgend jaar, met het Bosbad als stralend middelpunt.”

 

algemeen - 20170824 194757 1500x630 - Het is officieel: we richten een vereniging op! -

Gerrit Heijkoop uit Leersum sloot zich naar aanleiding van het artikel in deze krant aan bij de trainingen. ,,Voor mij waren deze een hele leuke introductie tot een uitdagende, nieuwe sport en een manier om mensen te leren kennen met dezelfde interesses. Ik liep al steeds meer hard en was druk aan het mountainbiken sinds we naar de Heuvelrug verhuisden, maar Marcos enthousiasme is helemaal op me overgeslagen. Ik heb veel aan de looptips, en heb een hoop geleerd tijdens de zwemtrainingen. En door de wisselclinic ben ik voorlopig clubkampioen ‘wisselen'”, vertelt hij lachend.

De sfeer tijdens triathlonwedstrijden vindt hij heel relaxed: ,,De voorste dertig racen, daarachter is men bezig om een leuke prestatie voor zichzelf neer te zetten. Om iets te volbrengen en daar met voldoening op terug te kunnen kijken. Voor mij is triathlon een hele leuke manier om met fitheid bezig te zijn; het is afwisselend en ook nog eens buiten in de mooie natuur.”

Flexibele en moderne lidmaatschapsstructuur

De vereniging gaat werken met vier trainingen per week: zwemmen, hardlopen, fietsen en Body Boost. ,,Met Body Boost trainen we de core spieren, coördinatie en explosiviteit”, licht Glastra toe. Op het gebied van trainingen wil de vereniging lokaal de verbinding gaan zoeken: ,,Bijvoorbeeld met zwemclub Woestduin en Bartiméus. Misschien kunnen wij hardlopen op hun terrein en hen ondersteunen bij de voorbereiding op de Blind Run.”

Qua lidmaatschap krijgt de vereniging twee ‘smaken’. ,,Een all-in versie waarbij men meteen ook lid is van de Nederlandse Triathlon Bond. Dat is handig wanneer je deelneemt aan wedstrijden. Met een ‘light’ lidmaatschap train je minder frequent mee, maar kun je toch profiteren van onze kennis en ervaring.”

De vereniging staat ook open voor leden van buiten de directe Heuvelrug: ,,Mensen uit Wijk, Woudenberg en zo zijn welkom, en zeker ook uit Veenendaal waar de triathlonvereniging een ledenstop kent. Kom gerust een paar keer meetrainen,” nodigt Marco Glastra uit.

algemeen - 20170824 203733 001 1500x630 - Het is officieel: we richten een vereniging op! -

Dit artikel verscheen eerder ook online bij Nieuwsblad De Kaap

4 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Utrechtse Heuvelrug Triathlon Team (UHTT) bestaat net een jaar en heeft nu al meer dan 90 leden! En dat is niet voor niets… Door hun liefde voor de […]

  2. […] op 3 september 2017 hebben we de ‘zomer triathlon training’ afgesloten met een ‘Braai’. Hoe […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *