Missie / Visie

Triathlon is een sport die alles van je vraagt. Wanneer je lichaam zijn twijfels heeft over de wat je aan het doen bent, werkt het het best om je focus naar buiten te verleggen. De prachtige omgeving van het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug helpt je door de zwaarste momenten heen. We zijn trots op deze omgeving en willen die samen mooi houden. Zo ontstond #DeGroenste.

Een Groene Race

In de Heuvelrug Triathlon draait het niet alleen om de race, maar ook om de natuur. We willen de groenste triathlon van Nederland zijn. Afval achterlaten mag niet en we gebruiken zo min mogelijk plastic. Deelnemers moeten hun eigen badmuts meenemen, en we moedigen carpoolen en openbaar vervoer aan. We vragen aan de deelnemers om een donatie aan het Nationaal Park te doen.

Hoe laat je dan #DeGroenste

Wat ging goed?

Het parcours was brandschoon, en we gebruikten duurzaam materiaal zoals composteerbare bekers.

We hadden genoeg oude badmutsen voor iedereen en de houten medailles waren een mooie, groene herinnering.

Wat kan beter?

We blijven leren en verbeteren. Zo willen we meer groene sponsoring en kijken hoe we in verband met de veiligheid groenere keuzes kunnen maken dan vorig jaar. Ook willen we de communicatie verbeteren van de beslissingen die we genomen hebben. Sommige beslissingen lijken niet groen (de bekkertjes van vorig jaar) maar waren ze wel (ze waren composteerbaar).

Samenwerking met het Nationaal Park

Veel deelnemers hebben ook een vrijwillige bijdrage gedaan, en we zijn blij met deze positieve reacties.

#DeGroenste voor 2023

De Heuvelrug Triathlon nodigt je uit om sportief te genieten en onze prachtige wereld te beschermen. We gaan verder dan een gewone race. Doe mee en wees de beste die je kunt zijn. Zo proberen we dit jaar door veel meer te gaan meten, te kijken hoe we nog groener kunnen worden. Meten van ons afval, meten van de kms die we maken.

Naast meten is informeren ook een belangrijk speerpunt. Informeren van deelnemers hoe ze met het openbaar vervoer kunnen komen. Informeren van deelnemers hoe ze ‘groen sportdrank’, groene energie voeding kunnen maken. En we hopen deelnemers ook te informeren over de staat van de natuur, wat betekent thema’s als droogte / stikstof nu voor het gebied waar je aan het sporten bent.

We gaan door onze materialenlijst heen om te kijken of we nu of volgend jaar betere keuzes / groenere keuzes kunnen maken.

Ook dit jaar zullen we onder druk van tijd / veiligheid / hygiene keuzes maken die minder groen zijn dan we hopen. Maar denk met ons mee, geef de feedback want met jullie hulp komen ok wij verder!

Kijk voor meer info op UHTT.nl/heuvelrug-triathlon-wedstrijd en beleef een sportieve en duurzame dag in Maarn!

Beste deelnemer aan de Heuvelrug Triathlon 2023,

We zijn erg blij met jouw inschrijving voor de tweede editie van de Heuvelrug Triathlon, #DeGroenste triathlon van Nederland.

Dat werkt aanstekelijk en motiverend. Zowel voor ons als team, als voor andere deelnemers blijkbaar: de beschikbare plaatsen zijn al sinds eind februari helemaal uitverkocht!

Wij zijn inmiddels terug van onze zomervakantie en gaan volop aan de slag om de komende weken weer een mooie editie neer te zetten.

Jij hebt nog even om te trainen en je voor te bereiden gelukkig. Daarom bij deze 4 punten die we graag onder je aandacht willen brengen. Lees deze zorgvuldig door om goed voorbereid te zijn op je deelname:


1. Deelnemersinformatie Online Beschikbaar

De pagina met alle deelnemersinformatie is nu online en beschikbaar via UHTT.nl/deelnemersinformatie-heuvelrug-triathlon-2023/. Het is belangrijk om deze informatie goed door te nemen voor een veilige en plezierige deelname.

Check deze pagina ook nog even kort voor het evenement voor eventuele last-minute wijzigingen.

Heb je n.a.v. deze informatie nog vragen?

Stuur ons een mail via info@UHTT.nl en we voegen het antwoord op jouw vraag gelijk toe aan de pagina.


2. Gratis Vraag en Antwoord Sessie op 29 Augustus

Vooral handig voor debutanten, maar zeker leuk voor iedereen: doe mee aan onze live Vraag & Antwoord sessie op 29 augustus om 20:00 via Zoom. Gerrit Heijkoop en Jurgen van Teeffelen van de Slimmer Presteren Podcast beantwoorden al je vragen over jouw volgende triathlon.

Deze super interactieve sessie is helemaal gratis (en ook toegankelijk voor mensen die niet meedoen aan de Heuvelrug Triathlon)!

De sessie is inmiddels geweest, maar hieronder, en in je ‘favoriete podcast’ app, kun je opname terugluisteren:

heuvelrug-triathlon-event - Banner Zoom Meeting Triathlon v2 - Belangrijke Update: Heuvelrug Triathlon 2023 - update

3. Annuleringsbeleid, Restitutie en Niet Overdraagbare Inschrijvingen

We hopen het natuurlijk niet, maar het kán natuurlijk gebeuren dat je – bijvoorbeeld als gevolg van ziekte, een blessure of veranderde plannen – toch niet kunt meedoen aan de #degroenste triathlon van Nederland.

Indien je uiterlijk 9 augustus annuleert, ontvang je nog 50% van je inschrijfgeld en 100% daglicentie en 100% chipkosten retour; daarna helaas niet meer. Zie voor meer informatie de volledige annuleringsregeling.

UPDATE: we zien dat vrijgekomen plaatsen al snel weer worden opgevuld. Daarom hebben we de voorwaarden als volgt aangepast:

Bij afmelding minder dan 30 dagen voor het evenement, is er alleen 50% restitutie mogelijk wanneer de door jou vrijgekomen plek weer opgevuld wordt. We houden de volgorde van afmelden bij, en zodra die plek weer opvult, maken we alsnog 50% van het inschrijfgeld terug naar je over.

Annuleren kun je zelf via het inschrijfsysteem van de NTB; of stuur ons een mail op info@UHTT.nl met daarin je volledige naam, woonplaats en serie, dan doen wij het voor je.

Let op: inschrijvingen mogen niet verhandeld worden en startnummers zijn NIET OVERDRAAGBAAR in verband met de verzekering tijdens deelname.

Tot onze spijt is het ook niet meer mogelijk om te wisselen van afstand, aangezien alle series helemaal vol zitten. We begrijpen dat dit eventueel tot vervelende situaties kan leiden.
Sorry daarvoor.


4. Laatste Benodigdheden en Wetsuit Verhuur bij AthleteSportsWorld

Heb je nog iets nodig voor je deelname of wil je een wetsuit huren voor de wedstrijd? Onze partner AthleteSportsWorld staat voor je klaar met een uitgebreid assortiment.

Bezoek hun website en bereid je optimaal voor op de Heuvelrug Triathlon.

Extra leuk als je ergens bij je bestelling laat weten dat je via ons komt; worden Matthias en Peter van ASW blij van! 😉

heuvelrug-triathlon-event - Uilentoren Loop Leersum Sponsor AthleteSportsWorld - Belangrijke Update: Heuvelrug Triathlon 2023 - update

5. Extra hulp gezocht: Worden jouw supporters onderdeel van het Green Team? 💚

Heb jij nog een partner, al wat grotere kinderen, of andere leuke vrienden of familie die jou in actie willen zien? We hebben nog een paar extra handen nodig om de Heuvelrug Triathlon helemaal super-soepel te laten verlopen.

Meld je partner, kinderen, buren, vrienden of collega’s aan via onderstaande knop, dan staan ze gegarandeerd eerste rij bij jouw avontuur:

heuvelrug-triathlon-event - Afsluitingen Heuvelrug Triathlon 1030x687 - Belangrijke Update: Heuvelrug Triathlon 2023 - update

6. Kom met de trein (even opletten wel!) of ga carpoolen

Wij hebben de ambitie om #DeGroenste triathlon van Nederland te zijn. Daar kun jij actief aan bijdragen door te kiezen voor een duurzamere vervoersoptie:

 1. Pak de trein naar NS Station Driebergen-Zeist
  (LET OP: STATION MAARN NIET BEREIKBAAR IVM WERKZAAMHEDEN)
  Tot onze schrik zien we dat de NS op zaterdag bussen inzet op het traject van station Maarn. Houdt dus rekening met extra reistijd als je met het OV komt.
  _ Neem de trein naar station Driebergen-Zeist (incl fietstoeslag natuurlijk)
  _ Fiets dan via deze route (13km) naar het Henschotermeer zodat je niet verstrikt raakt in omleidingen en afsluitingen vanwege het fietsparcours van de wedstrijd: https://goo.gl/maps/gDULxzvNeon9Uv5PA
 2. Ga carpoolen
  Informeer of er sporters of supporters in jouw omgeving zijn die ook komen: samen rijden is gezelliger! Daarnaast hebben we ook een event aangemaakt op ‘Carpool organiser’: https://www.carpoolorganiser.com/event/utrechtse-heuvelrug-kwart-triathlon-2023

Voor wie toch met de auto komt, een tip:
Zorg dat wanneer je met de auto komt, je vooraf een parkeerticket heb gekocht (= goedkoper). Parkeertickets kunnen uitsluitend online worden aangeschaft via de internetsite van het Henschotermeer (https://order.henschotermeer.nl/).

Voor je supporters: met een dagkaart parkeren kun je meerdere keren in- een uitrijden.

heuvelrug-triathlon-event - 2023 Utrechtse Heuvelrug Triathlon 1 1 1030x1030 - Belangrijke Update: Heuvelrug Triathlon 2023 - update

We kijken ernaar uit om jullie te verwelkomen bij de #degroenste triathlon van Nederland. Succes met de voorbereidingen en tot ziens op 9 september!

Organisatie Heuvelrug Triathlon
Annemarie, Remko, Gerrit, Henri, Marga, Richard, Willem, Homme, Luuk en vele betrokken leden van onze triathlonvereniging UHTT.


PS:
om vast een beetje in de stemming te komen, kun je altijd nog eens de aftermovie van de eerste editie bekijken:

De tweede editie van de Heuvelrug Triathlon staat voor de deur! Op zaterdag 9 september, van 8:00 tot 14:00 uur, wordt er weer gezwommen, gefietst en gelopen. We kijken uit naar een fantastische dag, maar we begrijpen ook dat dit evenement invloed kan hebben op de normale fietsroutes in de omgeving.

Om ervoor te zorgen dat iedereen weet waar hij of zij aan toe is, hebben we de belangrijkste omleidingsroutes voor fietsers op een rij gezet. We vragen alle fietsers om deze routes te volgen, zodat het evenement soepel verloopt en de veiligheid van alle deelnemers en omwonenden wordt gewaarborgd.

Omgeving kruising N227 / N224 (Amersfoortseweg / Zeisterweg):

Onderstaande links brengen je naar Google Maps: let op dat je het voertuig ‘fiets’ selecteert, voor de juiste aanwijzingen.

1. Richting Henschotermeer vanuit Amersfoort: [Volg deze route via Landgoed Den Treek (6km)].

2. Richting Maarn en Woudenberg vanuit Zeist/Amersfoort: [Volg deze route via Maarn (7km)]

3. Richting Maarn en Zeist vanuit Woudenberg: [Volg deze route via Maarn (7km)]

Let op: De MTB Route Den Treek Rood tussen Nummer 1 en 36 is afgesloten op zaterdag 9 september tussen 8:00 en 14:00. [Bekijk hier de route door het bos terug naar de Blauwe route]

Omgeving Let de Stigterpad:

Ter hoogte van het Leersums Veld staat een afzettingsbord om fietsers te waarschuwen dat zij na 1,5km (heuvelop!) uitkomen bij het fietsparcours van de triathlon. Daar kunnen ze niet verder.

Daarom raden wij aan om vanaf dat punt 1 van beide onderstaande routes te volgen:

1. Richting Doorn: [Volg deze omleiding]

2. Richting Maarn: [Volg deze omleiding]

Omleiding via fietsknooppuntennetwerk:

heuvelrug-triathlon-event - Afgesloten fietsknooppunten Heuvelrug Triathlon - Omleidingsroutes voor fietsers tijdens de Heuvelrug Triathlon op 9 September - MTB, Fietsen

We begrijpen dat omleidingen soms vervelend kunnen zijn, maar we hopen op uw begrip en medewerking. Deze routes zijn zorgvuldig gepland om de overlast tot een minimum te beperken en de veiligheid van alle betrokkenen te garanderen.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Neem gerust contact met ons op via info@uhtt.nl.

U bent natuurlijk ook van harte welkom om als toeschouwer bij het evenement aanwezig te zijn!

Met vriendelijke groet,

Utrechtse Heuvelrug Triathlon Commissie

We hebben een belangrijk bericht voor iedereen die graag de Rode route van MTB Den Treek fietst:

Op zaterdag 9 september 2023, van 8:00 tot 14:00 uur, is de Rode route van Den Treek gedeeltelijk dicht. Dit gaat over het stuk fietspad van de N224 bij het Henschotermeer tot de kruising met de N224/N227 (Amersfoortseweg).

De route is dicht vanwege het fietsparcours van de Heuvelrug Triathlon wedstrijd. We weten dat veel mensen graag deze route fietsen. Daarom proberen we zoveel mogelijk mensen tijdig te informeren. Zo kom je hopelijk niet voor een verrassing komt te staan.

Wat kun je doen?

Je kunt die dag de Blauwe route fietsen. Die is gewoon open. Of je kunt de Rode route op een ander moment. Vanaf 14:00 zijn alle afsluitingen weer weg.

We hebben dit bericht verspreid onder de mensen die mountainbikes verhuren in de buurt. Hopelijk helpen zij om iedereen te vertellen dat de Rode route die dag tijdelijk dicht is.

Heb je nog vragen?

Kijk voor meer gedetailleerde informatie over de omleidingen en afsluitingen op deze pagina: https://utrechtseheuvelrugtriathlon.nl/informatie-omwonenden-heuvelrug-triathlon-parcoursen/

Bedankt voor je begrip en alvast veel fietsplezier!

heuvelrug-triathlon-event - Heuvelrug Triathlon 2023 7 1030x1030 - MTB-ers opgelet: Rode Route Den Treek dicht op 9 september 2023 - MTB, Fietsen