Leden-enquete UHTT – 2020

algemeen - Evaluatie 2020 score 4.4 1210x423 - Leden-enquete UHTT – 2020 -

Beste UHTT-ers,

Namens het bestuur wil ik graag onze meest geliefde 45 leden ? bedanken voor het invullen van de traditionele najaarsenquête, met jullie input maken we de vereniging volgend jaar weer een stukje mooier. Als bestuurslid is het ieder jaar weer heel leuk om zo belachelijk veel positieve dingen te lezen. Jullie zijn met een 4,4 (op een schaal van 5) heel tevreden hoe we als vereniging invulling geven aan het samen sporten in de natuur en op een vrolijke manier beter worden in triathlon. Op de vraag of je de UHTT zou aanbevelen scoren we dit jaar met een 9,3 (op een schaal van 10) nog hoger dan vorig jaar. En er zijn ontzettend veel complimenten voor de super begeleiding van de trainers en het werk van de commissie en alle andere vrijwilligers. Daar sluiten we ons als bestuur ook graag bij aan. Zonder vrijwilligers geen vereniging. Samen maken we de vereniging tot wat het is.

In iets meer detail vinden we onszelf als vereniging heel erg leuk, met veel vriendelijke, fijne, enthousiaste, positieve, geïnteresseerde en fanatieke leden. Nieuwe leden voelen zich snel welkom (nogmaals hulde voor de commissie), de trainingstriathlon was top en mag van sommige leden wel ieder kwartaal. En bijna iedereen is zeer tevreden met de communicatie.

Dat betekent niet dat er niets verbeterd kan worden. We groeien nog steeds, en steeds meer mensen kennen elkaar niet. Het Corona jaar helpt daarbij natuurlijk niet. En net als wij hebben jullie het sociale aspect dit jaar wel wat gemist. Terwijl uit de enquête blijkt dat 90% van ons dit wel belangrijk vindt. Specifiek geven jullie aan dit jaar de toertocht op zondag ontzettend te hebben gemist, en misschien nog wel vaker samen in het weekend te willen sporten met na afloop een vast terrasje om na te praten. Als het weer kan, zijn er best wat geïnteresseerden voor inhoudelijke workshops over voeding, trainingszones, trainingsopbouw, het toewerken naar een wedstrijd, etc. maar een clubhuis bij het Hens gaat er voorlopig nog niet van komen, vrees ik. En er zijn veel tips binnengekomen voor digitale challenges op Strava of Zwift, favoriete routes en trainingsschema’s delen tijdens een lock down, en om wel gelijktijdig te blijven sporten, ook al kan het misschien niet samen. Maar ook de fotowedstrijden en de tourpoule worden gewaardeerd. We geven al deze tips door aan de commissie, maar neem ook vooral zelf contact met ze op als je een goed idee hebt.

Bijna 80% van jullie vindt het trainingsaanbod goed of fantastisch. Opvallend vaak kwam de oproep voor combitrainingen en een tweede looptraining in de winter, en het hele jaar door buiten body boost. Sommigen missen individuele tips om beter te worden. En ook de clinics en gasttrainingen werden het afgelopen jaar gemist. En natuurlijk waren er ook dit jaar veel suggesties over locaties en de tijdstippen van de training. Sommige mensen kunnen voor zeven uur thuis niet weg, anderen vinden de maandagtraining te laat. De een wil meer centraal trainen, de ander vindt de afwisseling leuk. Of eigenlijk, heel veel mensen vinden de afwisselende locaties in de natuur ontzettend leuk. Het open water zwemmen in het Henschotermeer wordt ontzettend gewaardeerd (al is het soms wat gedoe met de kaartjes).

Als bestuur zijn we over het algemeen best tevreden over het brede trainingsaanbod, hiermee doen we het ten opzichte van andere clubs gewoon heel erg goed. (Vergeet niet, elke extra training vraagt ook minstens twee extra mensen die elke week voor de groep moeten staan.) We zijn ook blij met hoe het technisch hart invulling geeft aan zoveel mogelijk sporten in de natuur, op diverse locaties. En ja, niet elke training past qua locatie of tijdstip voor iedereen. Daar zijn we ons van bewust, maar ontkomen we niet aan. We geven in ieder geval alle tips ter overweging door aan het technisch hart.

We horen in de enquête helaas ook te vaak terug dat mensen soms moeite hebben met het hoge niveau op trainingen, en daarom niet meer komen. Hier willen we heel duidelijk over zijn: alle trainingen moeten voor iedereen toegankelijk zijn. Dus als je het te zwaar vindt, als het te snel gaat, dan ligt dat aan de training, en niet aan jou. Laat je niet ontmoedigen, voel je niet bezwaard, maar trek aan de bel, laat van je horen! Dit kan natuurlijk gewoon bij de trainer, of als je dat ingewikkeld vindt, bij het bestuur. Ondanks alle goede bedoelingen kan de trainer zich wel eens vergissen in je niveau, of even een slechte dag hebben gehad. Maar het uitgangspunt bij UHTT is dat iedereen op zijn niveau moet kunnen sporten. En daar passen we de trainingen op aan. We zullen het technisch hart vragen hier nog eens extra alert op te zijn.

Als bestuur zijn we trots op de vereniging en trots op de commissie, het technisch hart en alle vrijwilligers en hoe iedereen zich heeft aangepast in deze Corona tijd. We zien het komende jaar een uitdaging om het succes van de vereniging verder te bestendingen en de verbinding te behouden. We willen in ieder geval komend jaar meer algemene informatie op de website beschikbaar maken, zodat iedereen kan vinden wat we allemaal al doen en bij wie hij met welke vragen terecht kan.

Tot slot sluit ik af met een oproep. De vereniging, dat zijn wij. De vier leden die in de enquête hebben aangegeven om graag actief te worden, zijn ontzettend welkom, maar niet genoeg om alle leuke tips en plannen op te pakken en te organiseren. We hebben het afgelopen jaar het aantal hulptrainers en wegkapiteins flink kunnen uitbreiden, maar toch komt nog best wel wat op de schouders van een soms te kleine groep van leden terecht, en dat begint zo langzamerhand zijn tol te eisen. Het is misschien nog niet zo zichtbaar, maar nieuw bloed is wel hard welkom. En vele handen maken licht werk. Je kunt je vanaf nu melden bij onze officiële vrijwilligerscoördinator, ondergetekende, voor een vaste taak, of een tijdelijke klus. Als je zo nu dan bij een training wilt helpen, of zelfs een trainingscursus wilt doen, meld je bij een van de trainingscoördinatoren van het technisch hart. En ik ga ervan uit dat sowieso iedereen zich meldt bij Remko Renes om volgend jaar mee te helpen met het organiseren van onze eigen Corona-proof Heuvelrug Triathlon (schrijf alvast in de agenda, zaterdag 12 juni 2021)!

En los daarvan, heb je een leuk en creatief idee, voor een duurloop in het weekend, en wedstrijd waar je samen aan mee wilt doen, of een ochtendzwemsessie, of een plog-marathon, gooi het in de bakkie app, maak een app-groep aan en regel het. Of als het voor de hele vereniging leuk kan zijn, overleg met iemand uit de commissie, en zij kunnen in de all groep gooien.

Namens het bestuur, sportieve groet,

Bart

PS Alle antwoorden worden gedeeld met het technisch hart en de commissie, dus mocht je jouw fantastische tip niet terugzien, ze krijgen hem wel, en voel je vrij er nog eens op door te vragen.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] In het najaar van 2020 hebben we voor de derde keer in het bestaan een grote enquête gehouden onder onze leden. We gebruiken dit om te kijken hoe tevreden de leden zijn, en om suggesties op te doen om onze vereniging nog verder te verbeteren. Op de website hebben we hier al eerder over bericht. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *