Zwemcursus ‘Basistechniek Borstcrawl’

algemeen - UHTT zwemcursus borstcrawl bosbad leersum 1 1030x773 - Zwemcursus 'Basistechniek Borstcrawl' - Zwemmen, Utrechtse Heuvelrug, trainen, Planning, Clinic, Agenda, 2018

Ken jij nog iemand die beter en sneller wil leren zwemmen? 

Deelname is gratis voor alle volledige leden van de Utrechtse Heuvelrug Triathlon (UHTT). Elk jaar vinden er één of meerdere basiscursussen plaats van 10 lessen. Hoe vaker je aanwezig bent, hoe groter het effect van de cursus.

Graag wou ik de borstcrawl leren. (Nooit eerder geleerd helaas?). Deze 2 jaren regelmatig naar Azië en USA voor werk, fijn dat ik eindelijk goed kan sporten in zwembaden tussendoor. En leuk om een keer een triatlon te kunnen doen!
– deelneemster Harmke

Ik wilde in 2018 meedoen aan mijn eerst 1/8 triathlon maar kon eigenlijk nog niets van zwemmen, jullie vonden het leuk om me dit bij te brengen
– deelneemster Loes

Wat kun je verwachten van deze zwemcursus?

Aan het eind van de 10 cursusavonden is het de bedoeling dat je:

  1. 500 meter zonder problemen en in één keer borstcrawlend kunt volbrengen;
  2. Je bent je bewust van de technieken/oefeningen om een goede ligging in het water te behouden;
  3. Je bent je bewust van de factoren die de goede ligging in het water verstoren;
  4. Je borstcrawlslag is aanzienlijk verbeterd qua efficiëntie (je bereikt dezelfde snelheid met minder energie);
  5. Je borstcrawlslag is aanzienlijk effectiever (je bent in staat om sneller te zwemmen).

Om bovenstaande doelen te bereiken, maken we gebruik van verschillende techniekoefeningen. Deze oefeningen komen ook terug in de normale zwemtrainingen van UHTT.

Met het afronden van de UHTT-basiscursus ben je dus ook in staat om aan te sluiten bij de UHTT-zwemtrainingen. Ook als we in de zomer in open water gaan zwemmen.

Globale opbouw van de training ‘Basistechniek Borstcrawl’

De serie van 10 lessen is als volgt opgebouwd:

Training 1-4De 5 Basiselementen:
basishouding, beenslag, armslag, hoofdpositie, timing
Training 5-6Glijslag
Training 7-8Armslag en kracht
Training 9-10Verfijnen slag

Tijdens de trainingen was er ruimte voor ontwikkeling op ieder niveau. Geen druk, gezellige sfeer.
– deelneemster Harmke

Wat heb je nodig om mee te doen aan deze zwemcursus?

Deelname aan de lessen is gewoon in je normale badkleding. Daarbij neem je mee naar het zwembad:

  • Zwembril
  • Pullboy (voor de eerste les niet nodig)
  • Zwemplank (voor de eerste les niet nodig)

Heb je bovenstaande items nou nog niet in je bezit? Bestel dan nu gelijk het ‘Arena Zwempakket’ met 20% UHTT ledenkorting bij we webwinkel AthleteSportsword.com.

algemeen - UHTT zwemcursus borstcrawl bosbad leersum 2 1030x773 - Zwemcursus 'Basistechniek Borstcrawl' - Zwemmen, Utrechtse Heuvelrug, trainen, Planning, Clinic, Agenda, 2018

Belangrijk advies voor wie mee gaat doen:

Om de nieuw geleerde technieken goed te laten beklijven, word je aangeraden de oefeningen uit de training nog minimaal 1 keer per week in je eigen tijd te oefenen. Dat kan natuurlijk ook tijdens de UHTT zwemtraining op maandag. Hiervoor krijg je wekelijks na de training een set met oefeningen toegestuurd.

Begeleiding van de zwemcursus:

De lessen staan onder deskundige leiding van Sijmen Sondervan (naast UHTT, ook zwemtrainer bij Zwemclub Woestduin). Coördinator van deze UHTT basiscursus is Jaap van den Ender.

Eerder sprak Jorrit (ook zwemtrainer UHTT) met UHTT-er (en vlogger!) Gerrit over de 4 belangrijkste tips voor een beginnend zwemmer. Tip 1? Volg een basiscursus! 🙂

algemeen - 12 1030x579 - Zwemcursus 'Basistechniek Borstcrawl' - Zwemmen, Utrechtse Heuvelrug, trainen, Planning, Clinic, Agenda, 2018

Dit is een unieke kans om binnen een korte tijd en op een professionele en tevens ongedwongen, gezellige manier de borstcrawl onder de knie te krijgen: take your chance!
– deelneemster Harmke

Voor wie nog twijfelt: Doen! Je wordt erg enthousiast en je gaat het zeker leren!
– deelneemster Loes

Ja, ik doe graag mee!

Zin gekregen om mee te doen? Meld je dan nu eenvoudig aan door even een berichtje te sturen via het contactformulier. 

Begin van de cursus gemist? Informeer even bij Jaap of je alsnog deel kan nemen of laat ons weten dat je interesse hebt, dan nodigen we je uit voor de start van de volgende basiscursus. De startdatum van de volgende cursus wordt gepubliceerd zodra deze bekend is.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Na veel fietsen op mijn MTB ben ik eind 2017 begonnen met hardlopen. Ik bouwde dat op naar 7 km en liep dan op maximale snelheid, want van trainen in verschillende hartzones had ik nog nooit gehoord. Ook zwom ik een keer per twee weken. Al met al een mooie basis om in 2018 mijn eerste 1/8 triathlon in Amersfoort te doen. Ik kreeg de smaak te pakken en naam deel aan de Flitstriathlon van Nijkerk en deed in 2019 nog een keertje Amersfoort. Je begrijpt: eenmaal in de ban van de triathlon is deelname mooi, maar je wilt ook beter. Reden om lid te worden van UHTT en fors te werken aan bijvoorbeeld mijn borstcrawl middels de Borscrawl-basiscursus.  […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *